تومان ۰ 0
سبد خرید
مشکلات و بیماری های مربوط به گیاه زامیفولیا

گیاه زامیفولیا تقریبا در برابر همه آفات و بیماری ها از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و معمولا در این زمینه هیچ مشکلی نخواهید داشت.

بنابراین یکی از بهترین گزینه ها برای خرید گل و گیاه آپارتمانی است.

برای آشنایی با شرایط و مشکلات مربوط به نگهداری گیاه زامیفولیا در این مقاله با ما همراه باشید.

۱_آبیاری : به طور کلی گیاه زامیفولیا گیاه کم آبی است و به راحتی با کمبود آب مقابله می کند.میزان آبیاری این گیاه در حد متوسط است و زمانی گیاه را آبیاری میکنیم که خاک رطوبت خود را از دست داده است.البته این گیاه در مناطق گرم تر و پر نورتر به آبیاری بیشتری نیازمند است.درصورت طولانی شدن نبود آب کافی ،برگ های این گیاه زرد شده و از بین می ورند،اما با آبیاری مجدد رشد برگ های جدید آغاز خواهد شد. با این روش گیاه در شرایط سخت از خود محافظت خواهد کرد.

۲_نور : این گیاه نیازمند نور غیر مستقیم آفتاب است و ایده آل ترین نور برای آن مکانی با نور متوسط است.شما میتوانید هنگام صبح گیاه خود را در برابر نور مستقیم قرار داده و هنگام ظهر آن را از مقابل پنجره دور کنید.زامیفولیا جزو گیاهانی است که با نور کم نیز سازگار می باشد ولی در مکان های کم نور از رشد کم تری برخوردار است اما آسیبی به آن نخواهد رسید‌.به همین دلیل گزینه مناسبی برای آپارتمان های کم نور و دفاتر شغلی می باشد.این گیاه همچنین در زیر نور های فلورسنت نیز رشد خواهد کرد.

۳_خاک : این گیاه به خاکی سبک با زهکش مناسب نیاز دارد. بهتر است خاک این گیاه با مقداری ماسه مخلوط شود تا امکان تهویه مناسب خاک برای گیاه فراهم شود.همچنین بهتر است برای این گیاه از گلدان هایی که در انتها دارای سوراخ هایی برای جلوگیری از تجمع آب اضافی هستند استفاده شود تا آب اضافی باعث پوسیدگی ریشه نشود.

۴_ دما : بهترین دامنه دمایی برای پرورش این گیاه ۱۵ تا ۲۳ درجه است اما در شرایط گرم تر دارای رشد سریع تری است.دمای این گیاه در فصول سرد نباید کمتر از۱۵ درجه سانتی گراد و در فصول گرم هم از ۳۲ درجه سانتی گراد نباید بیشتر شود.

۵_رطوبت : قهوه ای شدن نوک برگ ها نشان دهنده کمبود رطوبت منزلتان است.در کل رطوبت متوسط خانه برای این گیاه مناسب است اما اگر در مناطق خشک زندگی می کنید ممکن است نیاز به افزایش رطوبت منزل خود برای رشد بهتر گیاه داشته باشید.

۶_کود مناسب : این گیاه به کود زیادی احتیاج ندارد و از آنجایی که از رشد آرامی برخوردار است میتوانید برای به حداکثر رساندن رشد آن ،درفصل بهار و تابستان ماهی یکبار از کود مایع استفاده کنید.استفاده از کود ۲۰_۲۰_۲۰ با نصف غلظت برای این گیاه مناسب است.

۷_زرد شدن برگ های زامیفولیا : یکی از بیماری های زامیفولیا، زرد شدن برگ های آن است.

علت این بیماری آبیاری بیش از حد است.ریشه های این گیاه، گوشتی هستند و مدت زیادی میتوانند آب را درخود ذخیره کنند.

آب اضافی ابتدا برگ ها را زرد و قهوه ای می کند وسپس باعث پوسیدگی ریزوم ها و در نهایت نابودی کل گیاه می شود.

درنتیجه همیشه قبل از آبیاری رطوبت خاک را بررسی کنید.

آبیاری این گیاه حدودا” هفته ای یکبار در تابستان و ۱۰ الی ۱۵ روز یکبار در زمستان کافی است.

۸_سیاه شدن ساقه و پوسیدگی زامیفولیا : سیاه شدن ساقه و پوسیدگی مانند زرد شدن برگ های این گیاه به علت رطوبت بیش از حد خاک است.به گیاهتان اجازه بدهید تا خاکش کاملا خشک شود.اگر پوسیدگی هنوز به تمام ریزوم نرسیده و قسمتی از آن سالم است، میتوانید از طریق همان قسمت، زامیفولیا را تکثیر کنید.

۹_کم رنگ و نازک شدن برگ ها : جوانه های جدید در این گیاه ابتدا نازک و کم رنگ هستند و پس از رشد، مانند سایر برگ ها ضخیم خواهند شد. اما این عارضه به دلیل نور خیلی کم است.هرچه نور کمتر باشد، ساقه و برگ ها نازک تر خواهند شد.اگر محیط بدون نور است بهتر است همیشه لامپ کوچکی در بالای سر آن روشن بگذارید.

۱۰_رشد کم و تاخیر در پاجوش زدن : زامیفولیا نسبت به اکثر گیاهان آپارتمانی ، رشد کند تری دارد پس صبور باشید. عمده رشد این گیاه، از طریق ساقه های زیرزمینی یا ریزوم ها است و هرچه  ساقه آن در خاک بیشتر رشد کند و گلدان را پر کند و قوی تر شود، گیاه رشد بهتری خواهد داشت و پاجوش های بیشتری اضافه خواهد کرد.

اگر گیاه شما تا حالا رشد خوبی داشته اما اکنون رشد آن متوقف شده است نشان دهنده آن است که مواد مغذی موجود در خاک آن کم شده است.بهتر است گیاه را تقویت کنید.

۱۱_آفات و بیماری های زامیفولیا: مسئله ای که بیش از هر مورد دیگری موجب از بین رفتن این گیاه می شود آبیاری زیاد و نامناسب بودن زهکشی خاک است که میتواند باعث بروز انواع آفات و بیماری ها شود.

در برخی موارد نادر، اگر این گیاه در فصل تابستان بیرون از منزل نگهداری شود ممکن است شته ها موجب آسیب رسیدن به گیاه شما شوند.از آنجایی که شته ها بسیار ریز هستند و به راحتی قابل تشخیص نمی باشند به دنبال لکه های زرد و و همچنین مایعات چسبنده در اثر تغذیه شته ها از برگ گیاه خود باشید. البته آفات شایعی همانند کنه های تارعنکبوتی، شپشک ها و کنه ها اگر در محیط وجود داشته باشند  و سایر گیاهان را آلوده کنند ممکن است به سراغ این گیاه هم بیاید.

نکاتی که به نگهداری شما از گیاهتان کمک می کند :

  • بهتر است برای براق کردن برگ های زامیفولیا از اسپری براق کننده استفاده نکنید و با دستمال مرطوب گرد و خاک آن را بگیرید.
  • اگر برگ های گیاه شروع به ریختن کرد، با کمی کود آن را تغذیه کنید و یا آن را در مکان پر نور تری قرار دهید.
  • یکی از ویژگی های بارز این گیاه، خاصیت تصفیه کنندگی هواست که می تواند در تصفیه هوای محیط بسته، تاثرگذار باشد.
  • گیاه زامیفولیا در شرایط مناسب یا محیط باز، گل های زرد و سفید کوچکی می دهد که آن را زیبا تر می کند.
  • زامیفولیا دارای اگزالات و کلسیم است که برای انسان و حیوانات خطرناک است و باید این گیاه را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهیم.و خودمان پس از هر بار دست زدن به آن،دست ها را شستشو دهیم تا دچار اسهال و دل درد نشویم.
  • در برخی از کشور های آفریقایی از این گیاه برای درمان زخم، گوش درد و بیماری های التهابی استفاده می شود.
  • این گیاه به هرس خاصی نیاز ندارد مگر جدا کردن برگ های زرد و آسیب دیده از گیاه که باید با ملایمت و با کمک وسیله ای تیز همانند قیچی انجام شود تا به محور برگ و یا ساقه و سایر برگ ها آسیب وارد نشود.
  • در هرس گیاه زامیفولیا،هرس بیش از اندازه ساقه ها موجب ضعیف شدن ریزوم های گیاه و در نتیجه ضعف و عدم رشد گیاه خواهد شد.

 

نویسنده: سیده فاطمه کیانی – کارشناس بخش محتوای آموزشی

منبع: مجموعه گل باکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!