تومان ۰ 0
سبد خرید
مشکلات و بیماری های مربوط به نگهداری بنفشه آفریقایی

در این مقاله میخواهیم با بیماری ها و مشكلات گیاه بنفشه آفریقایی که ممکن است در محیط خانه ایجاد شود بیشتر آشنا شویم.پس با ما همراه باشید.

۱-لکه های حلقوی سفید و زرد رنگ روی برگ : ریختن قطرات آب روی برگ ها موجب پیدایش این لکه ها می شود .بنابراین بهتر است درصورت خیس شدن برگ ها آن هارا بی درنگ خشک کنیم.

۲- لکه های کرم یا شیری رنگ (بی رنگ) : اگر دمای آب ۵ تا ۸ درجه سردتر از برگ باشد این عارضه رخ می دهد.برای جلوگیری از این آسیب برگی باید از پر کردن زیر گلدانی برای آبیاری استفاده کنیم.

قرار دادن آب به مدت یک شب در دمای اتاق موجب همدمایی آب و گیاه می شود و از شوکه شدن گیاه هنگام آبیاری جلوگیری می شود.

۳-پوسیدگی طوقه و ریشه : علائم ظاهری مانند :پژمرده شدن برگ های خارجی اطراف گیاه ،کاهش رشد برگ های کوچک مرکزی و سیاه و خشک و چروکیده شدن آن ها از نشانه های پوسیدگی هستند. علت این این بیماری عبارت است از آبیاری بیش از حد ،تجمع زیاد املاح اطراف طوقه و ریشه ، نامناسب بودن شرایط زهکشی و یا عمیق کاشتن طوقه که در نتیجه موجب تجمع رطوبت در اطراف ریشه می شود.

هیچ درمانی برای آسیب های برگی ناشی از پوسیدگی وجود ندارد.فقط باید از آن پیشگیری کرد.و برای  جلوگیری از آلوده شدن سایر گیاهان ،باید  ظرف های کشت را با آب و مایع سفید کننده (وایتکس) ضدعفونی کرد.

۴-پوسیدگی دم برگ : ساقه ها و برگ های بنفشه آفریقایی به علت تجمع املاح ناشی از مصرف کود های شیمیایی آسیب می بینند.تجمع نمک به خصوص در گلدان های سفالی مشکل ساز است واملاح بصورت بلور های سفید یا زرد رنگ اطراف گلدان خود را نشان می دهند و به خوبی قابل تشخیص هستند .دم برگ های بنفشه هنگام تماس با لبه گلدان آسیب دیده و می پوسند.برای جلوگیری از این مشکل بهتر است از گلدان های پلاستیکی استفاده شود و در صورت مشاهده بلور های املاح خاک را با آب فراوان آبشویی کرده و اجازه میدهیم آب از زهکش های ته گلدان خارج شود.

۵-سفیدک پودری (سفیدک حقیقی) :گاهی اوقات لکه های آردی سفید رنگی  روی برگ ها و دمبرگ ها مشاهده میشود که انگار روی گیاه آرد پاشده شده.این  یک بیماری قارچی است که در شرایط سرد و مرطوب خود را نشان میدهد.برای درمان این بیماری از اسپری محلول قارچ کش مانند مانکوزب استفاده میکنیم.

۶-زنگ بوتری تیس : بیماریی قارچی است که در آن برگ ها حالت زنگ زده به خود میگیرند و لکه هایی قهوه ای رنگ یا خاکستری روی برگ ها دیده می شود .این مشکل بیشتر در شرایط گرم و مرطوب ایجاد میشود برای  حل این مشکل باید تمام برگ های مرده و آسیب دیده را از گیاه جدا کرد و گیاه را به محلی با تصفیه هوای خوب انتقال داد.محلول پاشی یک سم سیستمیک قارچ کش نیز مفید خواهد بود.این بیماری معمولا بعد از حمله کنه ها بوجود میآید برای جلوگیری بهتر است گیاهان را با فاصله بیشتری از هم قرار داد و از خیس شدن برگ ها جلوگیری کرد.

۷-زرد شدن برگ ها :آبیاری بیش از حد و آبیاری کم و خشک شدن بیش از حد محیط کشت  موجب زرد شدن برگ ها می شود بنابراین باید در آبیاری دقت کرده و هنگامی که سطح آب خشک است آن را آبیاری کرد .گاهی زردی برگ ها نشان از کمبود برخی عناصر است که باید با کود های مخصوص بنفشه آفریقایی گیاه خود را تغذیه کنیم.

۸-جمع شدن و افتادگی برگ ها : سرما و گرمای بیش از حد عامل اصلی جمع شدن و افتادن برگ هاست.برگ های  این گیاه در دمای پایین تر از حد زندگی خود جمع شده و می افتند و در دمای بالا تر خشک شده و جدا می شوند که نشان میدهد گیاه به آبیاری نیاز دارد.

۹-رنگ پریدگی برگ ها :نور بسیار زیاد و یا کود دهی کم موجب این عارضه می شود .توجه داشته باشید کوددهی مداوم به گیاه باعث گل دادن در تمام طول سال میشود‌.

۱۰-برگ های زیاد ولی کوچک: نشان دهنده این است که باید گیاه را به گلدانی با سایز بزرگتر انتقال دهید تا فضای رشد برای گیاه فراهم آید.

۱۱-کنه سیکلامن :این کنه ها آرکنید های ریز هشت پا هستند.آن ها ممکن است سفید ، زرد و یا قهوه ای باشند.برای دیدن آن ها به ذره بین نیاز است.این کنه ها معمولا در تمام قسمت های گیاه رشد میکنند.این کنه ها از زیر برگ ها تغذیه میکنند که یکی از علائم آن ها پیچیدن و خم شدن برگ هاست .برای حل این مشکل میتوانید از سم ها ی مخصوص کنه  سیکلامن استفاده کنید. 

 

نویسنده: سیده فاطمه کیانی – کارشناس بخش محتوای آموزشی

منبع: مجموعه گل باکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!